Onderzoek Vakantieparken Midden-Groningen

Bureau Ginder is door de Gemeente Midden Groningen gevraagd om onderzoek te doen naar de toekomstmogelijkheden van vakantieparken, met een speciale focus op die rondom het Zuidlaardermeer. Dit initiatief bracht belanghebbenden samen in ’t Kropshuus om te praten over dit onderwerp, in aanwezigheid van Wethouder Evert Offereins.

In het gebied rondom het Zuidlaardermeer zijn diverse ondernemers actief in de vrijetijdssector, waarbij vakantiehuisjes worden verhuurd. Tegelijkertijd zijn er ook gevallen van permanente bewoning, wat soms tot conflicterende belangen leidt en de gemeente voor uitdagingen plaatst. In het verleden heeft het vorige college besloten om permanente bewoning op bungalowpark De Leine te beëindigen, maar dit besluit is teruggedraaid door het huidige college.

Wethouder Evert Offereins deelde zijn inzichten in de kwestie en legde uit: “In het verleden was het soms moeilijk om vakantieparken op een rendabele manier te exploiteren. Dit resulteerde soms in activiteiten op deze parken die afweken van hun oorspronkelijke recreatieve doel. Ons doel is nu om duidelijkheid te verschaffen over de toekomst van deze vakantieparken. Dit onderzoek is bedoeld om te begrijpen waar we naartoe willen met deze parken, niet alleen rondom het Zuidlaardermeer, maar in de gehele gemeente, inclusief parken bij Schildmeer, Borgmeren en Waterhuizen.”

Offereins vervolgde: “We hebben waardevolle input verzameld van belanghebbenden die aanwezig waren bij de bijeenkomst. Bureau Ginder, verantwoordelijk voor het onderzoek, heeft contact opgenomen met alle betrokken vakantieparken en ter plaatse geobserveerd hoe deze parken eruitzien en worden gebruikt. Met deze gegevens zal het bureau een conceptrapport opstellen, dat later zal worden voorgelegd aan de belanghebbenden. Op die manier kunnen we gezamenlijk beslissen wat de volgende stappen zullen zijn.”

Bureau Ginder zal nu alle verzamelde input van belanghebbenden samenvoegen en een conceptrapport opstellen. Dit rapport zal dienen als basis voor verdere besluitvorming over de toekomst van vakantieparken in de regio.

Bekijk in de video hoe belanghebbende denken over de kwestie:

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email