Orange the World bij NNTTM

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum staat deels in het teken van Orange the World. Dit is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

Aanstaande zaterdag, 25 november, zal om 17.00 uur het stationsgebouw van Zuidbroek voor de gelegenheid in oranje verlichting worden gehuld. Vanaf dat moment tot en met 10 december hebben meisjes en vrouwen gratis toegang tot het museum. Zaterdag 25 november is het museum tot 19.00 uur geopend.

Ter gelegenheid van de campagne is er in het Zuidbroekster museum info over de werkzaamheden van vrouwen bij de spoorwegen. Zeker in de begindagen was werken bij het spoor een mannenaangelegenheid. Pas tegen het eind van de 19e eeuw komen vrouwen geleidelijk aan het werk bij de spoorwegen. Veelal als wachteres bij het bedienen van de overweg of als bureaubediende.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse in Zuidbroek, het dorp van trein en tram. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere vrijdagmiddag (13.00 tot 17.00) alsmede op zaterdag en zondag (10.00 tot 17.00) geopend.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email