Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Regio: Stem op molen De Dellen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Help deze dame haar vleugels (wieken) terug te geven. Er zijn vijf genomineerden in Nederland. Deze molen De Dellen aan de Pastorieweg in Nieuw Scheemda is de enige genomineerde in Noord-Nederland. De winnaar van deze molenprijs ontvangt € 75.000. Herstel van deze molen vraagt € 144.000. Stem want elke stem levert €1,- op voor herstel van deze molen.

Ga naar: www.molenprijs.nl/DeDellen (stem en bevestig per e-mail daarna: dan is de stem geldig) De campagne duurt tot 1 oktober 12.00 uur.

Geef onze dame haar vleugels terug!
Molenaar André was net zijn poldermolen ingelopen om te kijken hoe laat het was, toen het noodlot toesloeg en één van de roeden van De Dellen met een knal afbrak. De molen met de dubbele vijzel schudde zo hard dat zelf de mooie oude klok er van stilviel. André: “De wijzers staan nog steeds op de tijd dat het gebeurde. Ik zet ze pas weer in beweging als ook de wieken weer draaien”. Het gebeurde bij rustig weer in september 2020, dus De Dellen staat er alweer een jaar treurig bij zonder haar wieken. Maar als het aan de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen ligt duurt dat niet lang meer. Met een grote groep vrijwilligers is er al veel gedaan om geld in te zamelen voor het herstel van de schade. Voorzitter Reint: “Het zou fantastisch zijn om de Vriendenloterij Molenprijs te winnen. Natuurlijk allereerst om De Dellen te herstellen. Maar ook als kroon op al het werk van onze mensen”. Bron: www.molens.nl/dedellen.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter