Renovatie Zwembad de Kolck in Meeden

Na maanden van onzekerheid over de toekomst van Zwembad de Kolck in Meeden, is er eindelijk vooruitgang geboekt. Geert Lesman van Groen en Grijs benadrukte afgelopen oktober aan RTV Midden-Groningen, de dringende noodzaak van reparaties, inclusief nieuwe elektromotoren en pompen, waarvoor een haalbaarheidsonderzoek werd aangevraagd.

Ondanks de verstreken deadline en bezorgdheid van de dorpscoöperatie, was het onderzoek nog niet afgerond. Dit leidde tot actie van de VVD-partij, die vragen stelde aan de gemeenteraad.

Inmiddels is er goed nieuws te melden. Niels Holthof, Voorzitter van de Dorpsraadcoöperatie Meeden, deelt mee dat na aandringen bij de gemeente er geld beschikbaar is gesteld voor de renovatie. Vrijwilligers zijn al begonnen met sloopwerkzaamheden in samenwerking met een aannemer. Met een financiële injectie van tussen de 80 duizend en 130 duizend euro van de gemeente kan de renovatie voortgezet worden. Dit is een belangrijke stap voor de gemeenschap, die het zwembad als essentieel beschouwt voor de omgeving.

Bekijk in de video hoe Zwembad de Kolck er momenteel uitziet: