Schanspop is er klaar voor

Het komende weekend brengt het muziekfestival Schanspop opnieuw grote namen naar Siddeburen. Tijdens het Hemelvaartsweekend zullen onder andere Kris Kross Amsterdam, Jannes en Rowwen Heze het podium betreden. Afgelopen dagen is er hard gewerkt om het evenement te realiseren, aan de Kugelslaan in het dorp. “De opbouw van onder andere de grote tent verloopt volgens schema. Alle regels, veiligheidseisen daar zijn we op voorbereid en de benodigde vergunningen zijn binnen; er zijn gelukkig geen afzeggingen, alle artiesten komen. We hebben er weer zin in,  aldus bestuurslid Peter Bontsema.

Schanspop bestaat al sinds 1987 en vond jaarlijks plaats rond september, tijdens de licht en klankweek in Siddeburen. Al vele honderden artiesten en duizenden bezoekers zijn sindsdien naar het evenement gekomen. Boerenrockband Normaal kwam bijna elk jaar langs en zorgde voor een spektakel door het Høken (uit je bol gaan). Je T-shirt kon je na zo’n avond door het vele bier gooien uitwringen. Sinds 2016 heeft de organisatie het evenement verplaatst naar de lente, mede door de betere weersomstandigheden.

Bontsema verwacht dat er dit jaar rond de tweeduizend bezoekers per avond op het evenement af zullen komen. “Het weer wordt fantastisch en dat speelt een grote rol bij de kaartverkoop, want het is gedeeltelijk in de openlucht.”

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl