Sneek-Hoogezand 1-1

Hoogezand-1 moest zaterdagmiddag naar Sneek, daar wachtte een lastige tegenstander, namelijk Oranje Nassau Sneek. Dit was de laatste wedstrijd in de eerste reeks. In de eerste klasse F van de zaterdagcompetitie treffen we de kopgroep aan van vier verenigingen, waaronder ONS. En dan zien we een subgroep, waarin we o.a. Hoogezand-1 aan treffen. De ranglijst wordt afgesloten met een grote staartgroep, die allen nog strijden tegen degradatie. Dit, omdat de KNVB heeft besloten met ingang van het nieuwe seizoen, dus volgende jaar, het zogenaamde ‘Pyramide’, te introduceren. De clubs uit de Zaterdag en de Zondag worden in één poule geplaatst. Dit houdt wel in, dat er een ‘Versterkte degradatie” dit seizoen al zal plaatsvinden. De onderste drie ploegen op de ranglijst degraderen naar de 2e klasse en de nummers tien en elf zullen een grote Nacompetitie moeten spelen. Met andere woorden, 5 teams moeten oppassen voor degradatie. In een poule met 14 teams wordt dit een spannende zaak.

Ook zal er in het seizoen 2023-2024 weer een extra de gradatie-ronde zijn. Het wordt dus in de onderste regionen niet alleen dit seizoen een spannende aangelegenheid, maar hetzelfde versterkte degradatie, vindt dus óók volgend seizoen plaats. Onderaan is het trouwens ook spannend, liefst vier Friese clubs verkeren in de gevarenzone.

ONS Sneek, onder leiding van trainer Arnoud Koster, behaalde vorige week zaterdag een knappe 1-2 overwinning in Leeuwarden tegen Blauw Wit’34. Door de victorie in Leeuwarden kroop ONS Sneek dichter naar de bovenste drie toe. ONS Sneek staat vierde met 24 uit twaalf. V.v. Hoogezand begon deze competitie met een regelrechte flop, het noordelijk bekertoernooi was beschamend. Alle poulewedstrijden werden verloren. Als excuus kon worden aangemerkt, dat Hoogezand lang niet compleet was. De start in de zaterdag eerste klasse F Noord was ook niet om over naar huis te schrijven. Uit de eerste acht wedstrijden werden er maar zeven punten gepakt. Uit de laatste vier wedstrijden werden liefst tien punten gepakt. Weliswaar tegen clubs uit het rechter rijtje, maar je moet ze nog wel even winnen. ‘De automatismen zijn zichtbaar’ aldus Germain Beck.

Peter van Son, één van de spelers die node werd gemist, was in Sneek ook weer van de partij. V.v. Hoogezand ging ook vol zelfvertrouwen naar het Zuidersportpark in Sneek. ONS Sneek kon zaterdagmiddag niet beschikken over aanvoerder Joran Swart. Vanwege zijn twee gele kaarten tegen Blauw Wit ’34 is hij voor één wedstrijd geschorst. Aftrap van de wedstrijd om 15.00 uur, onder leiding van scheidsrechter M. Achammachi Justin Slor, ontbrak bij v.v. Hoogezand. Sebastiaan Wollinga was ook niet aanwezig, omdat hun derde kind deze week is geboren. In Sneek was de thuisclub de eerste helft de betere en bovenliggende partij. In de 21e minuut resulteerde dit in de 1-0 voorsprong, doelpuntenmaker Ewart Ottema. ONS Sneek kreeg daarna nog diverse mogelijkheden om de score uit te breiden. Vlak voor de pauze kreeg v.v. Hoogezand nog een enorme kans op de gelijkmaker, de bal ging echter rakelings over het doel. Al met al een terechte ruststand; 1 -0. Na de pauze een heel anders en veel enthousiaster spelen v.v. Hoogezand. De bal wilde niet in het doel. Het was Peter van Son die met een schitterende goal aantekende, 1-1, dit was in de 65e minuut. De ploeg van trainer, Germain Beck, kreeg nog diverse mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord. ONS Sneek, de betere ploeg in de eerste helft, en v.v.Hoogezand die in de tweede helft beduidend beter speelde. Er had voor v.v. Hoogezand misschien wel iets meer ingezeten. Na afloop kon iedereen zich vinden in de puntenverdeling van 1 -1. Zaterdag aanstaande is er weer een Friese tegenstander, dan komt Blauw Wit’34 uit Leeuwarden naar sportpark de Kalkwijck, aanvang 14.30 uur.

 

 

 

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl