SP Actie Verkeersveiligheid Hoogezand

In Hoogezand blijven de verkeerspunten rond de kruising tussen de Atlantakade en de Burgemeester van Rooijenstraat Oost, bij de Erasmusbrug, een bron van zorg vanwege hun onveilige reputatie. Ondanks recente drempels blijft het gebrek aan zicht op de fietspaden van links en rechts een aanhoudend probleem, wat resulteert in frequente ongelukken, volgens de lokale SP Midden-Groningen.

De SP, die de verkeersveiligheid hoog in het vaandel heeft staan, gaat het gesprek aan met bewoners om de situatie aan te pakken. Veel buurtbewoners delen de zorgen over deze kruising. “Een voetgangersoversteekplaats of stoplichten voor de fietspaden zou een goede oplossing kunnen zijn,” aldus een van hen.

Joke Lesman, Fractievoorzitter van de SP Midden-Groningen, benadrukt de inzet van de partij: “We zijn nog steeds bezig met de handtekeningenactie. We gaan waarschijnlijk nog wel even door ook na vandaag. We gaan met de handtekeningen kijken wat we kunnen doen om deze verkeerssituatie veiliger te maken. Men maakt zich zorgen over de onveilige verkeerssituatie hier. Daar zijn we als SP al eerder op aangesproken door onder andere buurtbewoners die hier wonen.”

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl