Start seizoen Omloop90

Onze verslaggever was aanwezig bij het nieuwe seizoen die donderdag is gestart bij Sportvereniging Omloop90 in Hoogezand. Belangstellenden konden kennis maken met de vereniging en zien hoe de leden lekker aan het sporten waren. Het werd een gezellige middag. Ook Wethouder Hoesen van de gemeente, was aanwezig. Zij heeft de groep leren kennen als een groep die zich inzet voor mensen met een chronische ziekte, hartproblemen, vanuit o.a. het Beatrixoord, maar ook mensen met COPD. Doel van de vereniging is dat men kan blijven sporten, samen met lotgenoten. Ook zijn er altijd 2 EHBO’ers aanwezig, wat een veilig gevoel geeft.

Voorzitter Bé de Jonge zegt dat het sporten is in de breedste zin van het woord. Lichamelijk oefeningen doen, met o.a hoepels of linten, maar ook lekker volleyballen. Iedereen op zijn eigen tempo en niveau, niks moet, als het maar gezellig is. Bé de Jonge zegt “Mensen ontmoeten elkaar, je hebt een uitlaatklep en je herkent je in anderen, ze kunnen hun verhaal aan elkaar kwijt. Verder zijn er veel sociale activiteiten, zoals o.a. uit eten, met familie, reisjes of excursies. Nieuwe leden zijn erg welkom. “Kom bij ons. We zijn de meest gezelligste en sociale vereniging van Hoogezand, aldus Bé de Jonge. Aanmelden kan op www.omloop.com daar staat alles op wat je wil.”

De bijna 90 jarige Henk Mertz is al 20 jaar lid van de vereniging. De vereniging betekent erg veel voor hem, hij is er elke week. Hij komt er voor het bewegen dat vindt hij belangrijk, hij wandelt ook veel, dat is gezond. Verder is het er gezelligheid. Ook hij hoopt op meer leden die zich aanmelden.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl