Steendam krijgt een 2.0 camping

Ondernemers Rudi van Oosten is druk bezig om zijn camping Mooi Schildmeer te realiseren op een vroegere dag camping in Steendam. De plannen stammen al uit 2018, nu de gemeenteraad zijn plannen heeft goedgekeurd kan hij eindelijk los. Van Oosten wil op de camping naar de mogelijkheid toe om te kamperen en daarnaast plekken voor campers in de markt zetten. Een optie voor de toekomst is het plaatsen van trekkershutten.

Het runnen van een camping is voor van Oosten niet onbekend, hij is in het verleden negentien jaar exploitant geweest van camping de Otter in het dorp, deze camping heeft hij gerund samen met zijn vrouw tot april van 2021. Na het verkopen van de camping is hij een sportschool gestart in het dorp en zag al snel mogelijkheden voor het exploiteren van camperplaatsen naast de sportschool. De gemeente stelde voor om in plaats van die locatie te kijken naar het realiseren van een camping op de vroegere dag camping aan de noordkant van het dorp. Nu anno 2024 gaat de campinghouder eindelijk van start.

De camping is volledig geautomatiseerd en te boeken via de website, wanneer een potentiële kampeerder onderweg zoekt naar een plek om te overnachten is een boeking binnen korte tijd te regelen. Met de gekregen code kunnen ze zich aanmelden bij de poort om vervolgens automatisch de camping op te gaan. Vol automatisch wordt ook de benodigde stroom ingeschakeld en is met code verkregen bij de poort het toilet gebouw te gebruiken. Om voldoende omzet te genereren zal de camping ook in de winter geopend zijn, de faciliteiten zoals bijvoorbeeld het storten van ontlasting door campers is ’s winters daarom verwarmd. Vooral van campers verwacht van Oosten veel boekingen, met een camper opstap is erg populair op het moment.

Op de vraag waarom dat hij dit project ondanks de tegenslag doorzet zegt hij, ik ben verknocht aan het Schildmeer en water in het algemeen. Daarnaast wil ik dat er meer mensen kunnen genieten van dit prachtige meer. Steendam is het laatste jaar met de komst van de nieuwe bungalows veel toeristischer geworden, veel bewoners ervaren dit als negatief. Er is veel meer verkeer door het dorp en zijn veel bewoners hun vrije uitzicht kwijt geraakt. Van Oosten begrijpt dat wel, maar vindt toch dat het prachtige Schildmeer veel potentie heeft voor toeristen en gebruikt zou moeten worden. Er is ruimte genoeg en relatief wordt er van een klein gedeelte gebruikt voor toerisme. Als er te veel drukte is moet er misschien een weg om het dorp heen worden bedacht of een parkeerplaats buiten het dorp gerealiseren.

Ondanks de tegenslag de afgelopen jaren is de ondernemer van Oosten nog steeds enthousiast, Naast het bouwen aan de camping is hij de jachthaven in het centrum van het dorp op te waarderen. Er wordt hard gewerkt aan de opvolging, zijn beide zoons zijn al actief in de zowel de sportschool als de camping. Bij de camping staat nog op het programma om een beheerderswoning te bouwen. Uiteindelijk wil van Oosten het een beetje rustiger aan gaan doen.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl