Steendam: Trainingsweekend voor de jeugd

Dit weekend wordt er een trainingsweekend gehouden voor de jeugdzeilers van de zeilvereniging Steendam,  in de leeftijd van 10 t/m 18 jaar. Het hele weekend wordt gevaren op het Schildmeer om hun skills en techniek in de zeilsport te verbeteren. We praten met 1 van de trainers Sven Buikema,  bestuurslid bij de vereniging, op het gebied van training en opleiding.

Hij leert de jeugd dit weekend o.a. naast techniek, ook hoe ze zo snel en veilig mogelijk kunnen varen op een zeilboot, het wedstrijdzeilen wordt gestimuleerd en om met competitie om te gaan in de zeilsport. Dit gebeurd op verschillende type boten, zoals de optimist, een 1 persoonsboot, dit is een kleine zeilboot, van 2,30 meter bij 1,15 meter; de Splash laser voor de wat oudere kinderen en RS Feva, een 2 persoons zeilboot.

Zaterdag zijn ze begonnen om 10.00 uur met de boten klaar maken en het water op te gaan om met het varen te beginnen. De hele dag was het windkracht 4 dus een perfecte weersomstandigheid om te zeilen. Daarna werd er geluncht  en zijn ze weer begonnen met varen tot 17.00 uur waarna het gezamenlijk avondeten en de hele avond met z’n allen leuke activiteiten en spelletjes in het clubhuis tot 20.30 uur. Ze slapen het hele weekend thuis en  zondag start het varen weer vanaf 10.00 uur tot een uur of 14.00 uur.

Het is de 1e keer dat de zeilvereniging een het zeilweekend voor de jeugd in de herfstvakantie organiseert. Reden is dat ze elke vrijdagavond trainen van maart t/m oktober en dan wordt het al vroeger donker in oktober, dus daarom deze gezamenlijke najaar uitje om een heel weekend overdag samen de skills te oefenen, maar ook voor de gezelligheid en groepsgevoel te versterken.

Deel naar jouw media!