Stijging aantal wegrijders na ongeval

Het is illegaal om de plaats van een ongeluk te verlaten, maar toch gebeurt het vaak op de wegen in Groningen. Vorig jaar waren er 2.015 meldingen van wegrijders in de provincie, met het hoogste aantal slachtoffers in de stad Groningen. Alleen al in deze stad sloegen 880 bestuurders op de vlucht nadat ze betrokken waren bij een ongeval. Deze informatie komt uit een onderzoek van Independer.nl waarbij gebruik is gemaakt van politiegegevens en informatie van het Waarborgfonds.

Bestuurders die schade veroorzaken aan eigendommen of mensen moeten dit altijd melden aan de betrokken partijen, ook al is het verlaten van de plaats van het ongeval illegaal. Desondanks komen vluchtmisdrijven nog steeds vaak voor in Groningen. Er is echter een lichte daling van het aantal incidenten ten opzichte van 2022 (-0,7%).

Binnen Groningen is de gemeente Groningen koploper. Er werd hier vorig jaar 880 keer aangifte gedaan voor wegrijden na een ongeval. In de gemeente Midden-Groningen werd er 215 keer aangifte gedaan voor het wegrijden na een ongeluk.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl