Toename diefstal gps-apparatuur tractoren

Deze maand is er een toename in het aantal aangiften van diefstal van gps-apparatuur uit tractoren in Noord-Nederland. Criminelen komen vaak via de achterzijde van het erf bij de loodsen of schuren waar tractoren gestald staan.

Daders moeten hiervoor soms een eind door een weiland lopen. De meeste diefstallen vinden in de nachtelijke uren (tussen 01:00 en 04:30 uur) plaats. Overdag kunnen voorverkenningen plaatsvinden.

Woon je in landelijk gebied en zie je personen of voertuigen die zich verdacht ophouden in jouw omgeving? Onthoud dan signalementen en kentekens en meld het bij de politie, bel 112 bij verdachte situaties. De politie adviseert agrariërs om hun erf goed te verlichten en camera’s en/of alarmsystemen te installeren: juist ook aan de achterzijde van het erf! Voorkom dat er iets te halen valt en verwijder de apparatuur na gebruik uit de tractor. Als het kan, voorzie dan de gps-apparatuur van trackers.

Informeer jouw omgeving over de werkwijze van criminelen: deel dit bericht op sociale media en in app- of buurtgroepen. Ben je helaas toch slachtoffer? Doe dan altijd aangifte, bel hiervoor 0900-8844.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl