Verantwoord sporten bij Omloop ’90

Iedereen weet dat bewegen goed is, ongeacht je leeftijd. Dit geldt ook zeker voor ex-hartpatiënten en mensen met een andere chronische aandoening. Het normale sporten bij een vereniging of in een sportschool is voor deze groep vaak niet haalbaar of te zwaar. De vereniging Omloop ’90/DFS, is specifiek gericht op de bovengenoemde doelgroep en houdt hier dan ook rekening mee. De deelnemers, mannen en vrouwen, doen mee naar wat zij kunnen, of hoelang zij het volhouden. Even rusten tussendoor gebeurt regelmatig. Plezier en bewegen is belangrijker dan winnen of onderlinge competitie.

De vereniging sport één keer per week op de donderdagmiddag van 14.30 uur tot 15.30 uur. Er worden een paar rondjes gelopen op muziek om wat op te warmen en daarna worden er verschillende oefeningen gedaan. De oefeningen verschillen per week, zodat de meeste spieren wel een keer aan bod komen.

Na ongeveer een halfuur, gaan een aantal mensen volleyballen en de anderen kunnen kiezen uit diverse activiteiten. Dit alles gebeurt onder een deskundig en gecertificeerde sportleidster én onder toezicht van gediplomeerde EHBO-ers.

Naast het sportieve aspect, is er ook het sociale aspect. Omloop ’90 heeft een speciale activiteitencommissie, die regelmatig uitstapjes organiseert. Het is uiteraard niet verplicht om hieraan deel te nemen.

Lijkt het u wat om bij Omloop ‘90/DFS te komen sporten? Dan kunt u op de donderdagmiddag in de Kalkwijckhal in Hoogezand een gratis proefles meedraaien. Voor meer informatie of eventuele vragen, kunt u kijken op www.omloop90.com.

Deel naar jouw media!