Vijf nieuwe Nederlanders in gemeente

Deze week werden vijf inwoners van de gemeente Midden-Groningen officieel Nederlander door naturalisatie en/of optie. Ze ontvingen in het Huis van Cultuur en Bestuur het ‘Bewijs van verlening van het Nederlanderschap’ uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn.
De afkomst van de nieuwe Nederlanders is Armeens, Syrisch en Thais. De naturalisatieceremonie is het laatste stukje van het proces om Nederlander te worden. Tijdens de bijeenkomst vertelt de burgemeester over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit. De betrokken inwoners leggen een eed of belofte af. Hiermee beloven ze om de rechten en vrijheden te respecteren die horen bij het Nederlanderschap en de plichten te vervullen.
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Ik wil onze nieuwe landgenoten feliciteren. Ik moedig hen aan om actief deel te nemen aan onze samenleving. Het Nederlanderschap is namelijk niet alleen symbolisch, maar het is een belangrijke mijlpaal in het leven van de mensen die deze stap zetten. Na naturalisatie mogen deze vijf nieuwe Nederlanders volledig meedoen in de samenleving, bijvoorbeeld door te stemmen. Ook mogen ze ieder beroep uitoefenen dat ze willen.”
Deel naar jouw media!