Voorjaarsmarkt bij de Turfstekers

Zaterdag 25 maart hebben Sigrid Verhoogt en Karin Pathuis een voorjaarsmarkt georganiseerd bij dagbesteding de Turfstekers in Muntendam. Van 10.00-17.00 uur konden bezoekers langs diverse kraampjes lopen en genieten van de gezellige sfeer. Alle opbrengst ging naar de dagbesteding, om met dit geld weer leuke activiteiten te organiseren voor hun deelnemers.

Sigrid Verhoogt en Karin Pathuis hebben de Turfstekers samen opgericht, en bieden dagbesteding aan mensen met en zonder een beperking die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om weer in ‘de running’ te komen. Elke maandag tot en met vrijdag, van 09.00-16.00 uur, bieden zij creatieve activiteiten en uitstapjes aan hun deelnemers, bijvoorbeeld een dagje naar de dierentuin. Iedereen vanaf 18 jaar oud is van harte welkom.

Op de Facebookpagina van het verblijf is reclame gemaakt voor de voorjaarsmarkt, dit leverde veel deelnemers op: ‘Op dit moment hebben we 25 deelnemers’, vertelt Karin Pathuis. Het is niet de eerste markt die georganiseerd wordt, vorig jaar is het idee ontstaan: ‘Toen corona net voorbij was, wilden mensen er ook wel weer even op uit. We hebben de ruimte en dan moet je daar ook een keer gebruik van maken, dus daarom is deze markt bedacht’, aldus Sigrid.

Volgens Femke Tjeertes, een van de deelnemers van de voorjaarsmarkt, was de dag geslaagd: ‘We hebben met z’n allen wat moois neergezet en hebben er een gezellige dag van gemaakt, dat is ook de voornaamste reden dat ik hier ben’.

Op de Facebookpagina van de Turfstekers kunt u de aankomende activiteiten en andere nieuwtjes in de gaten houden.

Deel naar jouw media!