Voorlichting over cybercrime

Op vrijdag 22 maart organiseert Ouderen Actief Muntendam een kosteloze voorlichtingsmiddag over cybercrime. Geert Ridderbos van Ouderen Actief Muntendam benadrukt het belang van goede voorlichting over cybercrime voor ouderen. ‘’In samenwerking met de politie en RegioBank Veendam wordt deze voorlichtingsmiddag georganiseerd. Het aantal nepberichten met als doel mensen op te lichten neemt toe, of het nu via telefoon, WhatsApp of e-mail is. Hoewel sommige van deze berichten herkenbaar zijn en worden genegeerd, kunnen anderen onbedoeld worden geopend, met mogelijk nadelige gevolgen als ze afkomstig zijn van criminelen.”

Ridderbos wijst erop dat criminelen steeds slimmer worden en het steeds moeilijker wordt om nepberichten te herkennen. Dit vergroot het risico om slachtoffer te worden van dergelijke praktijken. De voorlichtingsmiddag vindt plaats in dorpshuis de Menterne in Muntendam, vanaf 14.00 uur op vrijdag 22 maart.

Deze initiatiefneming is nieuw in Muntendam en als het succesvol blijkt te zijn, zullen er meer voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl