Warmtering wordt in 2026 gerealiseerd

Aardgas is slecht voor het milieu en zorgt voor aardbevingen in Groningen. Uiterlijk in 2050 moeten alle woningen in Nederland daarom aardgasvrij zijn. Met het project Gasvrij Gorecht kan dit echter eerder. Met behulp van restwarmte van papierfabriek ESKA kan er een warmtering aangelegd worden. Een warmtering is een ondergronds netwerk van goed geïsoleerde leidingen waardoor warm water stroomt. Dat leidingnetwerk loopt naar woningen en andere gebouwen. Op veel plekken in Nederland is restwarmte beschikbaar. Zo ook in Gorecht.

Op woensdag 24 april was er een informatieavond voor de bewoners voor Gorecht-Noord. Tijdens deze bijeenkomst werd er inhoudelijk ingegaan op de installatie van deze warmtering en wat de bewoners kunnen verwachten. Ook werd de naam van het nieuwe warmtebedrijf gepresenteerd; “Warmtecompagnie”.

Gasvrij Gorecht heeft als doel om in 2026 de warmtering te installeren. “Het is geen harde grens maar een een ambitie waar wij keihard voor werken om dit te realiseren. Als we iets tegenkomen waardoor we de planning moeten verschuiven dan moeten we dat doen.” verklaart Projectleider Johan Duut.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl