Wethouder helpt manege opknappen

Afgelopen zaterdag 11 maart werd manege ‘De Woldstreek’ in Schildwolde door vrijwilligers opgeknapt, in het teken van de NLdoet-dag. Wethouder Annemiek Hoesen-Spithorst was ook aanwezig en hielp onder andere met het schoonmaken en verven van de muren.

Tijdens de NLdoet-dagen kun je je aanmelden als vrijwilliger bij allerlei verschillende projecten, verspreid door heel Nederland en dus ook de gemeente Midden-Groningen. Voor manege De Woldstreek was dit een perfect moment om in een gezellige sfeer de manege op te knappen: ‘Wij proberen onze manege mooier en leuker te maken door bijvoorbeeld nieuw straatwerk aan te leggen, te verven en alles te onderhouden’, vertelt Johannes Bos, beheerder van ‘De Woldstreek’. Van de plaatselijke garage heeft de manege stenen gekregen en de zandhandelaar heeft ze voorzien van zand, dit resulteerde in bijna gratis straatwerk. ‘Het is net een soort café, iedereen loopt een beetje in en uit en we maken samen mooie dingen’, voegt Johannes eraan toe.

Wethouder Annemiek Hoesen-Spithorst geeft aan dat de NLdoet-dagen erg belangrijk zijn: ‘We kunnen zo laten zien wat vrijwilligerswerk betekent, dat is ook heel belangrijk voor de leefbaarheid in de dorpen’. Zij was positief verrast over het aantal mensen en de kinderen die aanwezig waren op de manage: ‘Ontzettend mooi om dat te zien, dat geeft heel veel energie’.

De vele kinderen die vrijwillig hielpen, waren tevens erg enthousiast over de dag en gaven aan dat er een gezellige sfeer heerste en er genoeg leuke dingen te doen waren.

Deel naar jouw media!