Wethouder metselt mee

Woensdag 8 maart om 14.30 uur heeft wethouder Erik Drenth een steen gemetseld in één van de tien patiobungalows op de bouwplaats aan de Weerestein, in de wijk de Vosholen te Hoogezand. Dit deed hij samen met alle betrokken partijen en de toekomstige bewoners van de woningen.

Aan de Weerestein worden tien patiobungalows gebouwd, door WVG Ontwikkeling uit Meppel en bouwonderneming Benus uit Musselkanaal. De woningen maken deel uit van het plan ‘De Vestingh’ in de wijk de Vosholen. Op deze locatie zou eerst een appartementencomplex komen, maar de plannen zijn gewijzigd, er komen nu een aantal ‘wat kleinere’ woningen. Wethouder Erik Drenth: ‘Ik heb de eerste steen gemetseld van een bouwproject hier in de wijk, een hele leuke eerste handeling’. Uit een woningmarkt onderzoek binnen de gemeente Midden-Groningen is gebleken dat er in de gemeente, en ook zeker in Hoogezand-Sappemeer, ruimte is voor het toevoegen van woningen. ‘We zien eigenlijk overal in het land, dat er een tekort is aan woningen. We willen dan ook als gemeente hard werken aan het toevoegen van woningen, maar daar hebben we ook bouwontwikkelaars, makelaars en kopers van woningen voor nodig’, aldus Erik Drenth.

Petra van der Veen, een van de toekomstige bewoners van de patiowoningen, was ook aanwezig op de bouwplaats: ‘Mijn moeder had dit project gezien en terwijl wij aan het kijken waren voor een optie voor haar, werden wij zelf zo enthousiast, dat wij ons hier ook voor hebben ingeschreven’. Tot nu toe verloopt de bouw vlot en voldoet het aan de verwachtingen.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl