Wethouder Nieland legt functie neer

Wethouder Patricia Nieland-Kampen heeft vanmorgen (21 maart) haar functie neergelegd. Zij heeft hierover een schriftelijke verklaring afgegeven: “Vandaag heb ik per direct mijn functie als wethouder van de gemeente Midden-Groningen neergelegd. Dit heb ik vanmorgen in het college medegedeeld. De reden hiervoor is dat ik geen constructieve samenwerking meer mogelijk acht met een aantal partijen van de gemeenteraad. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 kozen veel inwoners voor de partij Gemeente Belangen om de gemeente te besturen. Ik heb toen veel voorkeursstemmen gekregen. Ik ben dankbaar voor alle stemmen die ik heb ontvangen. Onze ideeën en inzichten spreken de inwoners aan en ik heb mij de afgelopen periode keihard ingezet voor de gemeente. Helaas zitten er ook lastige en minder mooie kanten aan het werk als wethouder. Vooral de samenwerking met een aantal partijen in de raad bleek niet constructief, waardoor ik in mijn werk belemmerd werd en mijn plezier in het werk verloren ben. Ik vind dat erg jammer, want we hebben de afgelopen maanden veel goede dingen samen met de inwoners gerealiseerd. Ik wil alle inwoners en medewerkers van de gemeente met wie ik fijn samengewerkt heb bedanken.”

Nieland kreeg de laatste tijd veel kritiek van raadsleden over haar functioneren als wethouder. Zo hadden raadsleden het tijdens de laatste vergadering afgelopen donderdag over een feestwethouder en vroeg een raadslid zich af of zij zich wel fulltime wethouder mag noemen. Dit naar aanleiding van 2 zware hoofdpijndossiers van Nieland, die overgedragen werden aan Erik Drenth die de centrumplannen Muntendam over neemt en Evert Offereins die recreatiepark de Leine in Kropswolde (Smurfendorp) erbij kreeg. Nieland had er geen nieuwe taken bijgekregen.

 

 

Deel naar jouw media!