Zonnebrandpalen geplaatst in Midden-Groningen

Deze zomer heeft Midden-Groningen als eerste gemeente in Noord-Nederland in samenwerking met het bedrijf Smeerkees vier zonnebrandpalen geplaatst. Wethouder Evert Offereins onthulde maandagmiddag een zonnebrandpaal voor het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. De palen bevinden zich bij het Schildmeer, het Zuidlaardermeer, Botjes Zwembaai en voor het Huis van Cultuur en Bestuur, waar inwoners van mei tot en met september 2024 gratis zonnebrandcrème met beschermingsfactor 30 kunnen gebruiken.

Het doel van dit project is het vergroten van bewustwording over het belang van zonbescherming, gezien de toename van huidkankerdiagnoses in Nederland. Wethouder Offereins benadrukt het belang van preventie en bewustwording. “Te veel blootstelling aan UV-straling kan leiden tot huidkanker. Met deze zonnebrandpalen op drukke locaties geven we op een praktische manier invulling aan ons gezondheidsbeleid, met de nadruk op preventie en bewustwording.” aldus wethouder Offereins

Mensen die aan het zonnebaden waren voor het Huis van Cultuur en Bestuur zijn positief. Eén persoon zei: “Ik vind het een goed idee. Het herinnert mensen eraan dat ze zich moeten insmeren. Dus ik denk dat dit ervoor zorgt dat mensen het ook echt gaan doen.”

 

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl