Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Zuidbroek: Vragen over passantenhaven

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

VVD in de raad van Midden-Groningen maakt zich zorgen over het onderhoud van de passantenhaven. Volgens de partij is de passantenhaven in Zuidbroek is in een paar jaar tijd veranderd van een keurige entree van de gemeente. Nu een aantal jaren verder ist het een vervallen en overwoekerde bende. Het onkruid tiert welig, de steigers zijn groen uitgeslagen en er is houtrot, het dak van het douchegebouwtje lekt waardoor het toilet alleen met laarzen is te gebruiken en de betonnen randen zijn scheef weg gezakt. Sinds 2 oktober is er geen zicht meer op welke boten wel of niet liggeld betaald hebben. Het geheel maakt inmiddels een vervallen en verwaarloosde indruk. De haven ligt pal naast dorpscentrum de Broeckhof. Op de parkeerplaats van de Broeckhof zijn camperplaatsen gesitueerd. Hiervoor worden door de gemeenschap kosten gemaakt, echter wordt de campereigenaren niets in rekening gebracht. Geen toeristenbelasting, geen vergoeding voor elektriciteit en geen stageld, aldus de partij.

Het beheer van de Broeckhof heeft aangegeven tegen redelijke, gebruikelijke voorwaarde het onderhoud en het beheer van de haven en de camperplaatsen op zich te willen nemen.

Wethouder de de Jong geeft aan dat gemeente nu bezig is om te kijken wat er kan worden opgepakt en er komt een visie, hoe in de toekomst hier mee om te gaan.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter