Zwarte Hond Ontwerpt Muntendam Kindcentrum

Vandaag hebben wethouder Erik Drenth en architect Henk Stadens van De Zwarte Hond de overeenkomst voor het ontwerp van Kindcentrum Muntendam getekend. Hiermee is ook het startsein gegeven voor het ontwerptraject. Wethouder Erik Drenth: “Ik feliciteer De Zwarte Hond en zie uit naar hun ontwerp voor het kindcentrum Muntendam. In dat kindcentrum komen onderwijs en opvang voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar samen op één plek: een belangrijke en mooie voorziening voor de toekomst.”

De Zwarte Hond is als winnaar uit de bus gekomen na een aanbestedingtraject. Tijdens het aanbestedingstraject gaven vier architecten hun visie op de nieuwbouw. De Zwarte Hond is door de scholen, kinderopvang en gemeente hierbij als beste architect voor het Kindcentrum Muntendam uit de bus gekomen.

Kindcentrum Muntendam wordt een nieuw gebouw op de locatie van de eerdere sporthal de Ruitershorn, tegenover OBS Menterhorn. De openbare basisschool Menterhorn en de christelijke basisschool De Parel komen samen als twee zelfstandige scholen in het nieuwe gebouw. Ook kinderopvang KaKa heeft er straks hun thuis.
Op 30 november besluit de gemeenteraad of er ook een gymzaal moet komen.

De Zwarte Hond heeft veel ervaring met het ontwerpen van kindcentra, ook in Midden-Groningen. Zo hebben ze bijvoorbeeld het kindcentrum Zuiderkroon in Hoogezand ontworpen. Daarnaast zijn zij ook de architect van het Huis van Cultuur en Bestuur.

Alle informatie, actualiteiten en ontwikkelingen rondom het ontwerp en de bouw van het nieuwe kindcentrum is te vinden op www.midden-groningen.nl/kc-muntendam.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl