3-1 Nederlaag v.v. Hoogezand

Hoogezand heeft zaterdag een 3-1 nederlaag geleden tegen Pelikaan S. in Oostwold. De eerste helft speelde v.v. Hoogezand één van haar beter wedstrijden op het kunstgrasveld, van één van de betere geklasseerde teams uit de eerste klasse-F. Ondanks de wind speelde het team van trainer Barts van Veen fris en liet diverse kansen en mogelijkheden zien.

Ballen net naast of over het doel van keeper Mehmet Demir van Pelikaan-S. In de 40e minuut een solo door de verdediging van Hoogezand, aanvoerder Jan Hooiveld. Deze routinier legde de bal keurig voor de voeten van Fabian Stevens, die wel raad wist met een buitenkansje, want de 1-0 maakte. De thuisclub ging de pauze in met een 1-0 voorsprong.

Na de pauze kwam aanvankelijk Hoogezand ook weer goed uit de startblokken, maar in de 61e minuut was het Farid Balvaneh die geel ontving van scheidsrechter B, Huizinga. Omar Kavak maakte de 2-0, waarna Jan Hooiveld er in de 87e minuut zelfs een 3-0 van wist te maken.

In de 88e minuut deed v.v. Hoogezand iets terug en werd er 3-1 op het scorebord gezet, door doelpuntenmaker Wyatt van Engel. Eindstand 3-1 voor Pelikaan S.

Al met al een geflatteerde nederlaag, maar zoals het spel van v.v. Hoogezand was in de eerste helft, geeft het de burger moed voor de komende wedstrijden. Zaterdag 22 april ontvangt v.v. Hoogezand op sportpark De Kalkwijck het team van ’t Fean 58 uit Surhuisterveen. Hoogezand heeft nog vijf wedstrijden de kans om de na competitie te ontlopen. Drie van deze wedstrijden worden op eigen bodem in Hoogezand afgewerkt. Het zal geen eenvoudige zaak zijn, maar het spel tegen Pelikaan S. geeft wel weer een beetje hoop.