4 Mei Comité: Vrijwilligers Gezocht

Het 4 Mei Comité van Hoogezand-Sappemeer doet een beroep op inwoners en zoekt enthousiaste vrijwilligers die willen bijdragen aan het herdenken van geschiedenis. Het comité organiseert jaarlijks herdenkingsactiviteiten op 4 mei en is op zoek naar inwoners die een belangrijke rol willen spelen in dit proces.

Als lid van het comité krijgt men de kans om actief deel te nemen aan het vormen van het herdenkingsprogramma. Dit omvat onder meer het bijwonen van twee vergaderingen per jaar waarin het programma wordt besproken en georganiseerd, aldus Natasja Lammersma van afdeling evenementen, bij Gemeente Midden-Groningen.

“Op 4 mei zelf wordt van de vrijwilligers verwacht dat zij zich inzetten rondom begraafplaats het Stille Hof in Hoogezand. Hierbij gaat het onder andere om het verzorgen van bloemstukken en het begeleiden van de stille tocht vanaf de Damkerk naar het Stille Hof, in nauwe samenwerking met andere comitéleden.”

“Een lidmaatschap van ons comité biedt een waardevolle kans om een bijdrage te leveren aan het behoud van de herinnering aan oorlogsslachtoffers,” aldus Lammersma “Daarnaast geven we hiermee belangrijke lessen uit het verleden door aan de huidige en toekomstige generaties.”

Geïnteresseerden die zich willen inzetten voor dit werk worden uitgenodigd om contact op te nemen met Natasja Lammersma via evenementen@midden-groningen.nl of telefonisch via 0598 – 72 93 45.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl