40 jaar verbonden aan het Aletta

Marja Emming was in de zomervakantie veertig jaar aan het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand verbonden. En dat werd uiteraard gevierd. Marja begon na haar afstuderen aan de lerarenopleiding eerst op een school voor beroepsonderwijs in Meppel om daarna de overstap te maken naar Hoogezand. Op 23-jarige leeftijd begon ze op de SBHS als docent huishoudkunde. Ze heeft er ook de vakken Nederlands, verzorging, economie, gezondheidskunde, kinderverzorging en opvoeding, mentorlessen, leefstijl en sociale vaardigheidscursussen gegeven. Na de fusie van de SBHS met de AJS werd ze in 2005 teamleider onderbouw vmbo.

Op de vraag of ze ooit gedacht had zo lang bij dezelfde werkgever te blijven antwoordt ze: “Nee, echt niet! Ik dacht toen dat je elke zes jaar iets anders zou gaan doen. In de praktijk heb ik dat deels waargemaakt door detacheringen, zo kreeg ik de kans om aan de lerarenopleiding in Leeuwarden en Zwolle om- en nascholing voor het vak verzorging te geven en mocht dat ook op Aruba en Curaçao doen.” Ook landelijk heeft zij zich sterk gemaakt voor de invoering van het vak verzorging door zich jarenlang voor het CPS bezig te houden met onderwijsbeleid rondom de invoering en implementatie van de basisvorming. Samen met anderen richtte ze de vakvereniging voor verzorging op en was actief voor het CITO.

Inmiddels is Marja Emming al achttien jaar deelschoolleider van de vmbo onderbouw op het Aletta. Dit is ook de deelschool en het type leerling waar haar hart naar uitgaat. “Het is elke dag weer een uitdaging”, zegt ze. “In onze deelschool werken we met passie en plezier aan de begeleiding en ontwikkeling van onze leerlingen. We leggen een sterk accent op persoonlijke aandacht en begeleiding. We willen het beste uit elke leerling halen.”

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl