‘Warme Kamers’ Keert Terug

Met de komst van de winter en koude dagen kondigt het Leger des Heils aan dat de ‘Warme Kamers’ opnieuw hun deuren openen om mensen in Nederland een warme omgeving te bieden. Vorig jaar resulteerde de betrokkenheid van verschillende partijen in meer dan 1400 beschikbare ‘Warme Kamers’ door heel Nederland. Ook dit jaar worden bedrijven, kerken, instellingen en organisaties aangemoedigd om deel te nemen aan deze actie.

Volgens Martin Vegt, Coördinator van het Leger des Heils, was er veel aanloop tijdens de pilot van afgelopen jaar en is daarom besloten dit jaar opnieuw de deuren te openen van de ‘Warme Kamers’, ook in Hoogezand: ‘Er heerst in Hoogezand veel stille armoede. De energiekosten zijn hoog en mensen besluiten de kachel uit te zetten. Bij ons kan daarom iedereen terecht om in de warmte te zitten met koffie of thee. Je zit natuurlijk liever in je eigen huis met een kacheltje aan, maar als je de rekeningen niet meer kan betalen wordt het een ander verhaal. Daarom vind ik het erg fijn dat wij mensen hier op kunnen vangen die het nodig hebben.’

Als u wilt weten of er een ‘Warme Kamer’ bij u in de buurt beschikbaar is, kunt u terecht op de website van het Leger des Heils op www.legerdesheils.nl/warmekamers voor meer informatie en om de locaties en openingstijden te raadplegen.

Bekijk in de video hoe de ‘Warme Kamer’ in Hoogezand eruit ziet:

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email