Aftrap campagne ‘Heel Nederland Leest’

Heel Nederland Leest is een initiatief van ‘Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek’ (CPNB). Vandaag was in de bibliotheek in Hoogezand de officiële aftrap samen met burgemeester Adriaan Hoogendoorn en kinderburgemeester Belinay Babuscu. Tijdens deze aftrap werd het boek ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl overhandigd aan Hoogendoorn en het boek ‘Het Pungelhuis’ aan Babuscu.

Vanaf 1 november 2023 kunnen de bezoekers van de bibliotheek het boek ‘Sonny Boy’ gratis meenemen, met als insteek dat iedereen meer kan gaan lezen. Voor de jeugd in groep 7 en 8 en vmbo-leerlingen in jaar 1 en 2 is er Heel Nederland Leest Junior. Onder het motto ‘Eén boek, één klas’ gaan leerlingen het gesprek aan over het boek dat zij samen lezen: ‘Het Pungelhuis’ van Annet Huizing.

‘Lezen is belangrijk voor je woordenschat, daarnaast komt je een fantasiewereld en ervaar je rust. Daarnaast kom je in aanmerking met andere culturen en dat verbreed je interesses’ vertelt Belinay, kinderburgemeester van Midden-Groningen. ‘Je moet er bij kinderen zo vroeg mogelijk bij zijn. Het moet eigenlijk een gewoonte worden om te lezen, want het is super belangrijk voor de ontwikkeling van een kind.’ vertelt Adriaan, Burgemeester van Midden-Groningen.

 

 

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl