Aftrap Open Monumentendag

Wethouder Annemiek Hoesen geeft vanavond, 8 september vanaf 20.00 uur, de aftrap van de Open Monumentendag Midden-Groningen in de St.Willibrorduskerk in Sappemeer. Dit gelijktijdig met de feestelijke opening van de expositie van 150- jaar St.Willibrorduskerk die tot half oktober doorloopt. De heer Sible de Blaauw vertelt in twee delen over de kwaliteiten van dit gebouw en over het wijdingsritueel. De opening van de expositie gebeurt vervolgens door wethouder Annemiek Hoesen. De avond wordt muzikaal omlijst door Erwin de Vries.

Wethouder Annemiek Hoesen: “De open Monumenten Dag is een mooie gelegenheid voor alle inwoners om te genieten van het ruime aanbod aan monumenten in onze gemeente. Als wethouder maak ik mij sterk voor het behoud van cultureel erfgoed en ik raad iedereen dan ook aan op deze dag de veelzijdige historie van onze gemeente te ontdekken”.

Elk jaar organiseren de Stichting Open Monumentendagen Midden-Groningen, het landelijk bureau Open Monumentendag samen met de VriendenLoterij deze dag om de aandacht voor monumenten in onze gemeente te vergroten en cultureel erfgoed toegankelijk te maken voor een breed publiek. Meer informatie over de activiteiten en de monumenten die meedoen is te vinden op: www.openmonumentendag.nl/comite/midden-groningen/ en op Facebook: Open Monumentendagen Midden-Groningen.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl