Aletta Jacobs Expositie ‘Kunst & Leven’

Ondanks de drukke renovatie presenteerden studenten van het Aletta Jacobs College in de nieuw opgerichte Kunstruimte de Smederij de expositie ‘Kunst & Leven’. In deze expositie staat het werk van de studenten centraal. Aangezien de Galerie definitief gesloten was, dreigde de jaarlijks terugkerende traditie verloren te gaan. Tetdy Stol besloot daarom de Smederij weer tijdelijk te openen.

Van galerie naar kunstruimte

Na ruim dertig jaar sloot de galerie per 16 december 2023 haar deuren. Reden voor Tetdy stol om actie te ondernemen, met als idee om van Galerie de Smederij, Stichting Kunstruimte de Smederij te maken. De stichting wil initiatieven op het gebied van kunst en cultuur stimuleren en ondersteunen. Het doel is op een laagdrempelige manier makers en liefhebbers hiervan bij elkaar te brengen. De Smederij is nu druk in renovatie en hoopt in september de deuren weer te gaan openen.

Ontmoetingsplek

De nieuw opgerichte stichting Kunstruimte De Smederij zet de activiteiten voort. “Het moet een ontmoetingsplek worden voor kunstenaars, kunstliefhebbers, amateur en professionals. Het is belangrijk om een plek te hebben waar mensen hun werk aan de regio kunnen tonen.” verklaart Tetdy.

Kijk hieronder de video:

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl