Andy Kasto V.V. Hoogezand vertelt

V.v. Hoogezand, telt ongeveer 550 leden, waarvan 400 actief spelende leden. Door de grote uitbreiding van de teams en leden is de vereniging op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mede door de gehele coronapandemie en de stijgende energiekosten is het allemaal een stuk lastiger geworden voor de club.

Door het coronavirus, die inmiddels alweer ruim drie jaar geleden begon, moest de club voor langere tijd dicht. Ondanks dat alles momenteel weer open is, blijft de impact van deze periode nog altijd, ook vandaag de dag merkt de club nog verschil: ‘De jeugd heeft een hele andere mentaliteit in vergelijking tot een paar jaar geleden, ze hebben er naast het voetbal ook nog andere hobby’s bij’, legt Andy Kasto uit, voorzitter van de voetbalvereniging. De binding met de ouders wordt hierdoor ook moeilijker.

Los van het coronavirus, die de nodige nasleep met zich meebracht, blijven ook de hogere energieprijzen niet onopgemerkt. De club heeft al verschillende energiemaatregelen moeten treffen om de kosten te beperken. Een van die maatregelen is bijvoorbeeld dat de douches van maandag tot en met woensdag uit staan, maar ook de consumptieprijzen in de kantine moesten gedwongen wat omhoog. ‘Wij hadden de pech dat ons energiecontract afliep eind 2022, we moesten dus een nieuw contract. Maar dan stap je heel hoog in, in vergelijking tot de voorgaande jaren’, aldus de voorzitter van de club. Er is binnen de voetbalvereniging een algemene ledenvergadering gehouden met als doel om de energiekosten zoveel mogelijk te beperken. Verduurzaming is ook een begrip waar de club momenteel veel mee bezig is, zo zijn bijvoorbeeld alle kozijnen al vervangen.

Vanwege de groei van de club en de toename van nieuwe leden is v.v. Hoogezand voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Dit gaat om trainers, leiders van teams, maar ook mensen die in de kantine staan, spelers voorzien van wat drinken in de pauze of mensen die helpen in de schoonmaak. ‘Ouders van spelers kunnen zich ook aanmelden als vrijwilliger, zo ben ik ook ooit begonnen’, vertelt Andy Kasto. Gastvrijheid, vriendelijkheid en gelijkwaardigheid, staat bij de club voorop. Indien u vrijwilliger wilt zijn, kunt u zich aanmelden via het e-mailadres info@vvhoogezand.nl of u kunt bellen naar Andy Kasto, zijn telefoonnummer is op de website van de club te vinden.

De voetbalvereniging is heel erg dankbaar voor de sponsoren die hen, ook tijdens het coronavirus, trouw zijn gebleven en hen hebben geholpen te overleven. Iedereen is welkom om bij de club te komen spelen, jong en oud. Andy Kasto: ‘Wij zijn een multiculturele club, waarbij plezier voorop staat’.

Deel naar jouw media!