Appingedam: centrum veilig wonen bezet door GBB

Een breed gevoelde woede over de rol van de NAM/CVW bij de schadeafhandeling, gecombineerd met het ontbreken van vertrouwen in de NAM/CVW, vond gisteren een uitweg bij Groningers, leden van de GBB. Dat heeft nu geleid tot het bezetten van het Centrum Veilig Wonen, het afgietsel van de NAM, waar de schadelijder terecht kan om te proberen zijn schade vergoed te krijgen. Echter de schadelijder krijgt tegenwoordig meestal een afwijzing (een C-schade), dit CVW heet daarom in de volksmond al: ‘Centrum Van Willekeur’.

Zolang de NAM het schadeprotocol uiteindelijk bepaalt en volledig haar eigen gang daarbij mag gaan, het verdienmodel van het CVW de uitvoering bepaalt en de Nationaal Coördinator Groningen (dhr. Alders) in alles volgend moet zijn, is het per definitie de schadelijder die aan het kortste eind trekt bij het CVW/NAM. Dat moet anders. Daarom eist de GBB:
– Stop de zee van C- schades.
– Hanteer omkering van de bewijslast door CVW/NAM in heel Groningen.
– Schadeafhandeling en versteviging volledig onafhankelijk van de NAM.
– Instemmingsrecht GBB bij een nieuw schadeprotocol.
– CVW onder directe aansturing NCG.
– Stop minimaliseren aantal te verstevigen huizen.
– Geen eigen bijdrage bij het verstevigen.
– Openbaarheid verdienmodel CVW.

Directeur Hut van de het centum voor veilig wonen wilde met de bezetters praten, daar hadden de actievoerder geen behoeft aan. (Foto’s GBB)

gbb-2

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl