Appingedam: Kinderraad vergadert op 14 maart

Op woensdag 14 maart is de jaarlijkse kindergemeenteraad in het raadhuis van Appingedam. Vier scholen doen mee: de Citer, de Jan Ligthartschool, de Triangel en de Vuurvlinder. De leerlingen debatteren over drie subsidieaanvragen van de Politie, Stichting IVAK en Stichting Weer- en Sterrenkunde Eemsmond. De kinderraad mag € 750 subsidie voor een van de ingediende projecten verstrekken. De kinderraad begint om 12.30 uur.

De Politie diende een aanvraag in voor een gecombineerde voorlichting met Bureau Halt op school of aan het politiebureau over de taken van de politie en bureau Halt.

Stichting IVAK reageerde met het project “#ZieZo #SNAPpingedam!” Hierbij volgen de leerlingen een workshop fotograferen met je mobiel.

Stichting Weer- en Sterrenkunde Eemsmond vraagt subsidie om de leerlingen een algemene inleiding over sterrenkunde te geven en twee workshops over ruimtevaart en telescopen.

Tijdens de kinderraad worden de organisaties bevraagd over hun projecten en de kinderen discussiëren over de voors en tegens van de voorstellen. Aan het eind van de vergadering staan ze voor de moeilijke keuze, welke aanvrager krijgt de subsidie en mag zijn voorstel uitvoeren.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl