Appingedam: Vijfde historisch culturele wandeltocht

Op zaterdag 8 september 2018 wordt er vanuit Appingedam de vijfde historisch culturele wandeltocht georganiseerd in het gebied Fivelingo voor de afstanden 5-15-25 en 40 kilometer. Met de uitverkochte wintereditie nog in het achterhoofd mikt de organisatie nu ook op een volle bak tijdens deze eerste lustrum viering van de reguliere Fivelstadtocht. Hoofdsponsor Kuiper Schoenen heeft zich ook weer de komende vier jaar verbonden aan dit gewilde wandelevenement. Als startlocatie kan de Fivelstadtocht organisatie in samenwerking met Museum Stad Appingedam gebruik maken van het monumentale pand het Oude Raadhuis Appingedam.

De streek Fivelingo omvat deels de huidige gemeenten Appingedam, Loppersum, Ten Boer, Delfzijl en delen van de nieuwe gemeente Midden-Groningen en het in 2019 te vormen Het Hogeland. De wandeltocht wordt elk jaar op de zaterdag van het tweede weekend in september uitgeschreven. Bewust is gekozen voor de combinatie met het Landelijk Open Monumentenweekend om zo de culturele en historische achtergronden van de te lopen wandelroutes te accentueren.

Telkens wordt een andere windrichting genomen als wandelgebied waarbij voor 2018 een oostelijke route is uitgezet. Tijdens deze historisch culturele wandeling worden bekende maar ook minder in het oog springende facetten van de rijke historie in het Fivelingo gebied belicht. U kunt hierbij denken aan oude smokkelroutes, over privé terrein, langs waterwegen, eeuwen oude kerkpaden, gedateerde handelsroutes en (voormalig) industrie.

Vanzelfsprekend zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de organisatie de grondgedachte van de tocht niet uit het oog zal verliezen:Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen.

Opgeven kan vanaf 1 Maart 2018 en het maximaal aantal deelnemers is gesteld op 700. Tevens is er speciaal voor deze lustrum editie een uniek Fivelstadtocht poloshirt ontworpen die tegen een geringe vergoeding verkrijgbaar is.

Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.fivelstadtocht.nl

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl