Bedum: ondernemers beleefden zeer sfeervolle kerstmarkt

Bedum beleefde afgelopen vrijdag een sprankelende en sfeervolle Dickens Kerstmarkt. Het was de tweede keer dat de winkeliersvereniging ”de Scheve Toren’’ dit festijn organiseerde want na het daverende succes van vorig jaar smaakte dit naar meer. Petra Abbring en Theo Kwint hebben er als initiators samen met André van Haag en de vele vrijwilligers voor gezorgd dat de duizenden bezoekers een geweldig mooi en bijzonder Dickens feest kregen voorgeschoteld.

Charles Dickens was een Engelse schrijver die in 1843 het boek A Christmas Carol schreef. Het verhaal gaat over de vrekkige en gierige zakenman Ebenezer Scrooge die het hele Kerstfeest maar verspilling en onzin vond. Hij kwam tot inkeer toen geesten hem tijdens de Kerstnacht zijn jeugdig verdriet, zijn huidige gemis en zijn sombere toekomst lieten zien. De volgende morgen liep hij zingend door de straten van Londen en deelde geld en geschenken uit. Pas toen had hij begrepen dat Kerstmis een feest van liefdadigheid en gezelligheid hoorde te zijn.

Het mooie weer en de goede en gemoedelijke sfeer droegen samen met de 50 kramen bij aan het welslagen van de Kerstmarkt. Maar liefst 4 koren waaronder Popkoor &Core en diverse voor deze gelegenheid samengestelde koren zongen dat het een lust was en natuurlijk ook muziekvereniging Wilhelmina was aanwezig bij dit plezierig uit de hand gelopen dorpsfeest. Men had gezorgd voor een authentieke entourage en ook het publiek had massaal gereageerd op het verzoek om in Dickens stijl de markt te bezoeken. Een ieder kon verder genieten van de levende Kerststal en bij Oké Hairstyling mochten de kinderen hun eigen kerstkaarsen maken. Tot slot konden de bezoekers, standhouders en vrijwilligers nog tot laat in de avond vertoeven bij Hotel Gemeentehuis die had gezorgd voor o.a. een speenvarken aan het spit. Al met al hebben wij met elkaar Bedum weer op de kaart gezet aan de vooravond van Kerst! Wij kunnen haast niet wachten tot volgend jaar!

Wij danken een ieder voor zijn aanwezigheid en bijdrage aan de Dickens Kerstmarkt 2016.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl