Bedum: ooievaarsnest herplaatst

Binnenkort hopen we in Bedum ook ooievaars te verwelkomen.

Op het terrein van de IJsbaanvereniging was er voor het ooievaarsnest een mooi plekje uitgezocht!

De plaatsing van het ooievaarsnest op de voorgenomen locatie in maart 2016, zou problemen kunnen opleveren bij de bouw van de geplande tijdelijke school. Als het nest bewoond werd , zijn bouwactiviteiten op grond van de Flora en faunawet niet toegestaan. Om te voorkomen dat de bouwactiviteiten voor de tijdelijke school moesten worden opgeschort , werd  het nest tijdelijk verwijderd..

Het nest met een doorsnede van ongeveer 2 meter is door Houthandel Harkema Bedum  in elkaar gezet ! Met medewerking van Groenvoorziening A.J. van der Werf werd de plaatsing  op vrijdag 14 oktober opnieuw uitgevoerd.  De besturen van de IJsbaanvereniging en APB Bedum zijn de beide bedrijven veel dank verschuldigd voor hun medewerking !

Dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum had bij het Leefbaarheidsloket een aanvraag ingediend voor een subsidie als bijdrage voor de  plaatsing van een ooievaarsnest !  Deze aanvraag is door hen goedgekeurd ! Onze dank gaat daarom ook uit naar het Leefbaarheidsloket van de NAM voor een stukje verfraaiing van onze mooie dorp Bedum.

Een van de grootste vogels die in Nederland rondvliegen is de ooievaar. De grote, witte -joekels zijn vooral bekend omdat ze baby’s ‘bezorgen’ bij zwangere vrouwen. In Nederland zijn op dit moment ongeveer 700 ooievaarsparen. Dat was dertig jaar geleden wel anders , toen was de ooievaar bijna uit Nederland verdwenen.

We kunnen straks in Bedum hopelijk ook genieten van deze bijzondere vogels, aan onze gastvrijheid zal het zeker niet liggen.

APB Bedum is opgericht op 28 oktober 1957. Bijzonderheid is dat de statuten van de vereniging APB-Bedum bij Koninklijk Besluit zijn goedgekeurd op 14 april 1958.

 

foto2994

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl