Bedum: open nacht bij bakkerij Hoekstra

Afgelopen vrijdagavond stelde bakkerij Hoekstra de deuren van de bakkerij open voor publiek.

De belangstelling was groot en met een opkomst van ruim 300 mensen.

Vanaf 19.00 uur was het gelijk erg druk. Kinderen konden koekjes maken terwijl de ouders de rest van de bakkerij konden bekijken.

Er zijn zo’n 75 kinderen geweest die allemaal koekjes hebben gemaakt, later in de nacht zijn de koekjes gebakken en deze zijn zaterdag allemaal opgehaald in de winkel van Bakkerij Hoekstra.

De reacties van de bezoekers waren erg leuk, men verwacht niet dat achter de bakkerswinkel nog zo veel werkruimte is.

Het is ook bijzonder om te zien hoe je dagelijks brood gemaakt wordt en te horen dat de broodbakkers elke nacht om 0.00 uur beginnen met het maken van het brood wat de volgende ochtend in jouw broodtrommel ligt.

De banketbakker kon laten zien hoe het gebak en de taarten gemaakt worden, heeft uw wel eens gezien hoe een tompouce gemaakt wordt? Ook op vragen kon deze nacht dieper in worden gegaan, de bakkers namen de tijd om bijvoorbeeld uit te leggen hoe je het beste een spuitzak met slagroom kan vasthouden.

Van de koopmans meel was er ook een vertegenwoordiger aanwezig die mooi kon vertellen over een nieuwe bloemsoort (puur lokaal) die bakkerij Hoekstra sinds kort gebruikt. Dit is een lokale bloemsoort waarvoor de tarwe wordt verbouwt in noord Groningen, bakkerij Hoekstra is hierin uniek in Nederland en is de eerste die deze bloem in zijn silo’s heeft.

Al met al een zeer geslaagde avond die dit jaar samenging met de introductie van het, met enthousiasme ontvangen, nieuwe logo van bakkerij Hoekstra, het begin van een aantal veranderingen die straks uitkomen in een hele nieuwe uitstraling en een nieuwe winkel.

dsc_0214

dsc_0247

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl