Bedum: vernieuwd Veeno blijft publiekstrekker

Het in 2015 grondig verbouwde en gemoderniseerde winkelcentrum Veeno in Bedum blijft een publiekstrekker van formaat. Een opvallende publiekstrekker; leegstand kent het winkelcentrum (voorheen ‘Shoppyland’) niet. En dat is, zegt adjunct-bedrijfsleider Maarten Meijering van Jumbo, tamelijk uniek. “De Jumbo Holding, die het pand bezit, heeft elders vergelijkbare winkelcentra. Daar komt wel leegstand voor.”

Meijering was een van de winkeliers die het college van B&W en het bestuur van de Bedumer bedrijvenvereniging op dinsdag 25 oktober ontving. ‘Veeno’ doet het goed, vertelden de middenstanders. Vooral sinds de ingrijpende verbouwing van een jaar terug weet het centrum het kopend publiek aan zich te binden. “Het is niet zo dat we na de facelift veel meer bezoekers trekken, maar het publiek is er beter over te spreken. De beleving is heel anders.”

De Jumbo Supermarkt, de Action en de Kruidvat zijn de belangrijkste trekkers. De overige winkeliers hebben daar profijt van. “We vullen elkaar aan. En klopt: ik verkoop wat minder tandpasta omdat Kruidvat hier ook zit. Maar aan de andere kant verkoop ik daardoor ook meer broccoli,” stelt Maarten Meijering.

Veeno is niet alleen een koopcentrum voor inwoners van Bedum. “We trekken inmiddels ook weer kopers uit Zuidwolde en Noordwolde die eerder in Groningen winkelden.” Veeno is verder een magneet voor inwoners van plaatsen als Baflo, Winsum, Middelstum en Warffum. “Ik schat dat zo’n tien procent van de bezoekers van buiten de gemeente Bedum komt.”

Naast de al genoemde winkelketens zijn in Veeno vestigingen van kledingzaken Terstal en Zeeman te vinden. Kapsalon Time Out, Cafetaria Shoppyland, restaurant Zorba de Griek en drankenspeciaalzaak Van Dijk completeren het aanbod. Drankenspeciaalzaak van Dijk opent binnenkort een vestiging in Hoogezand. Een mobiele visspecialist vult het aanbod vier dagen per week aan.

Het bezoek van de gemeentebestuurders en de het bestuur van de BvgB had plaats in het kader van de bedrijfsbezoeken van de gemeente en de BvgB. Gezamenlijk leggen ze drie of vier bezoeken per jaar af. De bezoeken worden georganiseerd door het bestuur van de BvgB.

 

(foto) Maarten Meijering van Jumbo (derde van links) praat de bestuurders bij over het vernieuwde winkelcentrum Veeno.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl