Bedum: Winterloop haalt € 100.000,- op

Afgelopen vrij- en zaterdag werd de achtste Bedumer Winterloop gehouden en het werd weer een groot succes. Ruim 400 lopers, 100 vrijwilligers en het complete bedrijfsleven zorgden ervoor dat zaterdagavond voorzitter Klaes Hoekstra bekend kon maken dat de voorlopige eindstand € 100.000,- bedroeg. Zoals bekend gaat de opbrengst naar vijf projecten van het UMCG Kanker Researchfonds.

Ieder jaar probeert het team van de Winterloop weer enkele nieuwe onderdelen in te zetten om jong en oud te betrekken bij dit mooie evenement en om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren. Hilarisch was de Stiletto-run onder leiding van de veroorzaker burgemeester Erica van Lente. Het in grote getale aanwezige publiek genoot dan ook met volle teugen. Trots was de voorzitter op een ieder die heeft bijgedragen op wat voor manier dan ook! De loop verbind mensen en zorgt tegelijker tijd voor een enorme saamhorigheid. Bedankt Bedum, op naar de negende editie!

 

Gedetailleerd verslag vind u hieronder:

Wat was het weer een fenomenaal en geweldig feest de afgelopen twee dagen in Bedum tijdens de achtste editie van de Bedumer Winterloop.  Onder redelijk mooie weersomstandigheden werd dit evenement door veel mensen bezocht en velen deden ook daadwerkelijk mee. Zoals bekend wordt ieder jaar op de eerste vrijdag en zaterdag van februari de Winterloop gehouden. Dit is een sponsorloop voor het UMCG Kanker Researchfonds. Onze burgermoeder Erica van Lente opende het glazenhuis door een lintje door te knippen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Bedum gaf zij aan al een jaar burgemeester te zijn en nog nooit een lintje te hebben doorgeknipt. Uiteraard heeft het team van de BW dit voor haar geregeld. Het is echter veel meer dan een loop alleen want kijk naar het deelnemersveld en je komt daar Colourful ”Het hogeland” tegen, zij zorgden voor heerlijk wereldse hapjes, er was een spinningmarathon van Mind & Motions, een kickboks-demonstratie o.l.v. Niels van Os, de Bedumer zwemmarathon, de knipstube in Hotel ’t Gemeentehuis, de pubquiz onder leiding van de broezer Henk de Haan en de volleybalmarathon van de jonge meiden van DIO Ma2.

De zaterdag startte met een ontbijt voor de vrijwilligers en dorpelingen. Hierna vertrokken de geïnteresseerden naar de Maranathakerk waar mw. Gerda Klooster iets vertelde over de besteding van de gelden van de afgelopen jaren en Prof Dr. An Reyners de aanwezigen iets vertelde over de methode die zij heeft bedacht om mensen die angst of depressies ontwikkelen bij kanker te ondersteunen. Daarna was het eindelijk tijd voor de loop. De wandelaars en kleuters gingen als eerste van start gevolgd door de oudere kinderen en volwassenen. Halverwege de middag was er een speciaal optreden van Thomas Verhagen uit Ijsselstein. De buurvrouw van Thomas, Elise, is in december op 44-jarige leeftijd overleden ten gevolge van kanker. Thomas zou tijdens de uitvaart ”fur Elise” van Beethoven spelen, maar door diverse oorzaken is dat er niet van gekomen. Vandaar dat hij dit nu speelde vanuit het glazenhuis voor de familie en voor ons. Hieraan voorafgaande werd er een minuut stilte ingelast om ons meeleven te tonen bij hen die nog steeds worstelen met deze ziekte en ter nagedachtenis aan hen die het niet hebben gered. Even een kippevel momentje op het overvolle Versplein!

Hierna was het tijd voor het meest hilarische en meest besproken onderdeel van de Winterloop n.l. de Stiletto-run. Onze burgemeester Erica van Lente stond als veroorzaker van dit gebeuren natuurlijk in de frontlinie samen met nog 30 dames en drie Heren. Memorabel was  bakker Hoekstra die aangemoedigd door een uitzinnig publiek al strompelend op hoge hakken de eindstreep haalde. Hierna volgde de loop voor de schoolkinderen en tot slot de bedrijvenloop.

Het slotfeest was in de tent op het Versplein waar de DJ’s Alexander, Jacko en Peter er weer een echt feestje van maakten. Even na 22.00 uur mocht de voorzitter een cheque van ruim € 10.000,- in ontvangst nemen van de Esther en Geralda van de knipstube. Hierop volgend werd het tijd om de voorlopige eindstand bekend te maken. € 100.000,- is er opgehaald tijdens de achtste editie. De voorzitter bedankte alle lopers, vrijwilligers en sponsoren voor deelname en/of mooie initiatieven. Hij vertelde trots te zijn op het dorp. Het verbindende karakter van de loop zorgt voor een enorme saamhorigheid. Het dak ging er bijna af door de enthousiaste menigte. De afterparty werd tot in de kleine uurtjes voortgezet bij Grandcafé Gerrit Koning. Het team van de loop wil u nogmaals bedanken en wij kijken uit naar de negende editie!

Klaes Hoekstra, 4 februari 2018

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl