Beter voorbereid op de overgang

Elke vrouw gaat vroeg of laat door de overgang. Tachtig procent van de vrouwen heeft daar flink last van in de privésituatie maar ook op het werk. De meesten vrouwen hebben tussen hun veertigste en zestigste hun laatste menstruatie, de menopauze. Tijdens de menopauze zoeken de hormonen in je lichaam een nieuw evenwicht. Dat is de overgang. Er kunnen verschillende klachten optreden zoals opvliegers, hartkloppingen, spier- en gewrichtsklachten en depressieve gevoelens. De klachten kunnen zo ernstig zijn dat je je echt ziek kunt voelen en zelfs uit het werk dreigt te raken.

In de week van de Overgang (8-14 april) geeft Stef Boes, overgangsverpleegkundige een workshop over de overgang “Als je weet wat het is, ben je beter voorbereid”. Onderwerpen die o.a. aan bod kunnen komen zijn de fasen van de overgang, bijbehorende klachten, wat zijn nu hormonen, waarom kan dat zoveel invloed hebben op je lichaam en brein. Wat kan er aan gedaan worden?

De workshop wordt dinsdag 9 april in het Woldwijckcentrum de Pleiaden 21 in Hoogezand gegeven. De zaal gaat om 19:00 uur open en de workshop begint om 19:30 uur. De entree bedraagt € 2,50. Bij binnenkomst krijgt u een kop koffie of thee. Na afloop ontvangt u een hand-out met onderwerpen die aan de orde zijn geweest in de workshop. Aanmelden alleen mogelijk via info@woldwijckcentrum.nl (vol is vol)

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl