Blotevoetenpad bij de Fraeylemaborg in Slochteren

Deze zomer kunnen bezoekers van het park van de Fraeylemaborg in Slochteren hun schoenen en sokken uittrekken en genieten van het blotevoetenpad in het Slochterbos. Tijdens de maanden juli en augustus is dit pad open voor iedereen die wil voelen hoe de grond aanvoelt onder blote voeten, langs struiken, bomen en planten.

Carien Kremer, conservator van Landgoed Fraeylemaborg, vertelt: “Het is twee jaar geleden bedacht door twee dames uit Slochteren. Dit was een succes. We verwachten deze editie rond de 2000 bezoekers. Bezoekers kunnen langs gebouwtjes, ook wel follies genoemd, en soms zelfs door een vijver wandelen. Daarnaast zijn er houten installaties geplaatst voor muzikale en zintuiglijke ervaringen, gemaakt van hout uit het park door Klaas Schipper en zijn team van Stichting De Olle Bongerd.”

Het pad is dit jaar vernieuwd met een gewijzigde route en nieuwe verrassingen vertelt Kremer: “Het is een geweldige ervaring op een prachtige locatie. Blote voetenpaden zijn op veel verschillende plekken te vinden, maar dit is een hele leuke op een bijzondere locatie.”

Het blotevoetenpad is geopend van 2 juli tot en met 31 augustus 2024, van dinsdag tot en met zondag, van 11.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt €3,50 en de route is ongeveer 3,5 km lang.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl