BMWE: gemeenten blij met mantelzorgers

Zorgt u (man/vrouw, jong/oud) langere tijd en onbetaald voor een naaste in de gemeente Bedum, De Marne, Winsum of Eemsmond? Door bijvoorbeeld voor een langdurig zieke partner te zorgen, altijd de boodschappen te doen voor uw oma of uw buurvrouw dagelijks te helpen bij het opwarmen van de maaltijd?

Dan bent u mantelzorger.

Graag bieden de vier gemeenten u een blijk van waardering aan in de vorm van een Iris-cheque ter waarde van € 50,-. Dit betreft een proef in het jaar 2016. Alle mantelzorgers die geregistreerd staan bij het Steunpunt mantelzorg ontvangen de waardebon automatisch rond de Dag van de Mantelzorg (10 november 2016).

Bent u nog niet bekend bij het Steunpunt? U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 1 december a.s.; u ontvangt dan de Iris-cheque dit jaar.

HOE MELDT U ZICH AAN?

Mantelzorgers kunnen zich melden bij één van de Steunpunten Mantelzorg. Hieronder leest u hoe u zich aanmeldt.

Gemeenten De Marne, Winsum en Eemsmond

 • Aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg De Marne, Winsum, Eemsmond (MJD): telefoon 06 488 74 339 (ma t/m vr 9.00-17.00 uur), email blom@mjd
 • Inloopspreekuren:
  • Eemsmond: maandag 10.00-11.00 uur, Werk op Maat, Industrieweg 9, Uithuizen
  • Winsum: dinsdag 10.00-11.00 uur, De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, Winsum
  • De Marne: woensdag 10.00-11.00 uur, gemeentehuis, R. Ritzemastraat 2, Leens

Gemeente Bedum

 • In de Meenschaar (tafel in de Bibliotheek) vindt u het formulier om u aan te melden; u kunt het formulier gratis terugsturen.
 • U kunt ook contact leggen met het Steunpunt mantelzorg, p/a Kapelstraat 9, 9781 GK Bedum, tel. 3014465; we sturen u dan het formulier toe.
 • Op de website van het Steunpunt mantelzorg (Stichting Welzijn Bedum) vindt u het formulier: welzijnbedum.nl. U kunt het invullen en digitaal terugsturen.

U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 1 december 2016.

MEER INFORMATIE?

Wilt u meer informatie neemt u dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg Bedum, tel. 050-3014465, email mantelzorg@welzijnbedum.nl, voor de drie andere gemeenten is dit het Steunpunt Mantelzorg De Marne, Winsum, Eemsmond, tel. 06 488 74 339, email m.blom@mjd.nl, website www.mjd.nl.

De waarde-cheque is één van de manieren, waarop de samenwerkende gemeenten mantelzorgers willen ondersteunen. Voor overige ondersteuning kunnen mantelzorgers terecht bij het Steunpunt in de eigen gemeente.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl