‘Boerenbont en Rode lampjes’

‘Boerenbont en rode lampjes’ is een komedie toneelstuk waar best wel veel in gelachen kan worden. Het stuk is drie jaar geleden al uitgekozen, maar door het coronavirus kon de toneelvereniging in Tjuchem het stuk ruim drie jaar lang niet spelen. Zaterdag 4 maart, om 20.00 uur, zal de toneeluitvoering eindelijk plaatsvinden.

Het stuk gaat gespeeld worden in het multifunctioneel centrum ‘Velemansdroom’ in Tjuchem. Deze voormalige sporthal is inmiddels omgetoverd tot een theater. Trijntje de Wilde, regisseuse van de voorstelling, is ook bij de voorbereidingen aanwezig: ‘Het podium wordt opgebouwd, de vloer wordt gelegd en er zijn allemaal vrijwilligers die ons komen helpen, dat is heel fijn’, aldus Trijntje.

Op woensdag 1 maart heeft de voorverkoop van de kaarten plaatsgevonden in Velemansdroom. De kaarten die over zijn kunnen mensen aan de deur van de zaal kopen op de dag van de uitvoering. In totaal kunnen er 120 mensen in de theaterzaal bij de voorstelling aanwezig zijn.

Klaas Medema, Vereniging voor School- en Dorpsbelangen Tjuchem, geeft aan dat alle voorbereiding vanuit het dorp zelf komen: ‘We hebben op zo’n dorp altijd overal kennis van, we moeten alles zelf doen. We kunnen geen subsidie aanvragen en we hebben geen groot theater, daardoor doen we alles zelf’. De acteurs komen ook uit Tjuchem zelf: ‘We hebben hier ook altijd een jeugdtoneel gehad, daar komen onze sterren vandaan die we in feite zelf hebben opgeleid’, vertelt Klaas. Door het coronavirus is alles een stuk moeilijker geworden, merkt ook de toneelvereniging. Volgens Klaas is het ook bij hen enorm lastig om alles opnieuw te moeten opstarten, nadat alle activiteiten stil hebben gelegen.

Zaterdag 4 maart om 20.00 uur wordt het toneelstuk gespeeld. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl