Bouwsector regionale wedstrijden

De bouwsector staat te springen om getalenteerde vakmensen en om jongeren warm te maken voor een carrière in de bouw organiseert SSPB Praktijkcentrum Bouw jaarlijks de regionale beroepenwedstrijden timmeren en metselen. Dit jaar wordt het evenement extra speciaal door de uitreiking van de Odd Fellow Gouden Handen Award. Het doel van deze prijs is om de kwaliteit van het Vmbo en het Praktijkonderwijs te benadrukken door vakmensen af te leveren met “Gouden Handen”, die een essentiële rol zullen spelen in de toekomstige samenleving.

Twaalf leerlingen van zeven verschillende scholen namen deel aan de timmerwedstrijd in de categorie praktijkonderwijs. Gewapend met bouwtekeningen creëerden ze tuinbanken van hoog niveau.

Cor Manning, vertegenwoordiger van SSPB Praktijkcentrum Bouw en tevens jurylid, benadrukt het belang van dergelijke initiatieven: “De instroom in de bouw is momenteel niet groot. We hebben jongeren nodig zoals deze deelnemers. Ze zijn gedreven, leergierig. Er is absoluut veel vraag naar dit soort talent in onze sector.”

De feestelijke afsluiting van de wedstrijden staat gepland op 14 februari om 15.30 uur in het SSPB Praktijkcentrum Bouw in Sappemeer.