Buurtbuslijn 517 groot succes

De op 11 december 2023 gestarte Buurtbuslijn 517 van Stichting Stadsvervoer HS blijkt een groot succes. In de eerste drie maanden hadden er al ruim meer dan 2000 passagiers gebruik gemaakt van deze nieuwe Openbaar Vervoerslijn. Het bestuur van Stadsvervoer HS kijkt dan ook zeer tevreden terug op de afgelopen maanden. En niet alleen het bestuur, maar ook alle vrijwilliger chauffeurs zijn positief over de aantallen passagiers die met hen meerijden. In overleg met de Dorpsadviesraad Noordbroek is besloten om de start van deze nieuwe lijn 517, Noordbroek- Zuidbroek- Sappemeer- Hoogezand v.v., op werkdagen een uur eerder te beginnen dan de overige twee buslijnen van Stadsvervoer HS. Zowel de Stadslijn 515, door een groot deel van Hoogezand en Sappemeer, als de Buurtbuslijn 516, Hoogezand- Kolham- Scharmer- Harkstede v.v., starten zes dagen per week om 08.24 uur vanaf het Medisch Centrum aan de Erasmusweg in Hoogezand. Op werkdagen vertrek de eerste buurtbus 517 al om 07.24 uur vanaf de markt in Noordbroek. Dit vroege tijdstip is gekozen om de leerlingen uit Noord en Zuidbroek, die hun studie volgen aan de dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand, al voor 08.00 uur naar de plaats van bestemming te brengen. Mede hiervoor is een halteplaats gecreëerd aan de Nieuweweg nabij het zwembad in Hoogezand. Iedere schooldag maken veel leerlingen van deze mogelijkheid gebruik. Buurtbuslijn 517 rijdt langs de treinstations Zuidbroek en Hoogezand- Sappemeer, zodat leerlingen uit Noorbroek, die in Veendam naar school gaan, op het station van Zuidbroek kunnen overstappen om vanaf hier met de trein verder te reizen naar Veendam. Ook is er door velen al een maandkaart voor €40, aangeschaft, waardoor het reizen nog eens extra voordeling is. Normaal tarief is vanuit Noord en Zuidbroek, slechts €2 enkele reis. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis en maximaal drie kinderen van 4 t/m 11 jaar kunnen eveneens gratis mee. Ook studenten met een studenten OV kaart EN een bijbehorende app op hun telefoon, reizen eveneens gratis. Zaterdags en tijdens de schoolvakanties vertrekt de eerste rit van lijn 517 om 08.24 uur vanuit Noordbroek.

De afgelopen tijd zijn twee wethouders van de gemeente mee gereisd op deze nieuwe route. Mevrouw Annemiek Hoesen ging in februari al eens mee en wethouder Erik Drenth ging dinsdag 19 maart mee op lijn 517. Beiden waren erg geïnteresseerd en positief over de ontwikkelingen en waren blij dat met name Noordbroek weer is voorzien van Openbaar Vervoer. Het ontstaan van deze buslijn is mede te danken aan de Dorpsadviesraad Noordbroek in samenwerking met Stichting Stadsvervoer HS. Ook mag de inbreng van Publiek Vervoer Groningen Drenthe en de gemeente Midden- Groningen niet worden vergeten. Beide wethouders bedankten ook alle vrijwilliger chauffeurs van Stichting Stadsvervoer HS voor hun inzet.

Stichting Stadsvervoer HS is nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilliger chauffeurs voor hun drie openbaar vervoersbuslijnen. Want zonder voldoende vrijwilliger chauffeurs kunnen deze buslijnen niet in stand worden gehouden. Voor meer info hierover kan met contact opnemen met de coördinator van Stichting Stadsvervoer HS, de heer Lucas Venema. Telefoonnummer 06-23904204 of via de website: www.stadsvervoerhs.nl

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl