Creatieve Zonnewijzer: Kunst en Buitenleren

Leerlingen van CBS de Zonnewijzer in Siddeburen hebben recentelijk hun kunstzinnige talenten getoond door zelfportretten te creëren, geïnspireerd door de befaamde Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. Docenten van het Kielzog gaven de kinderen hierover les, zodat ze geinspireerd aan de slag konden gaan. De basisschool in Siddeburen heeft leerlingen aangemoedigd om hun creativiteit te uiten en zelfportretten te maken die de unieke stijl van Frida Kahlo weerspiegelen. Deze levendige en expressieve kunstwerken werden tentoongesteld in de school, wat resulteerde in een inspirerende sfeer.

De school benadrukt het belang van het kijken naar de individuele kwaliteiten van kinderen en hecht grote waarde aan het welzijn van de leerlingen. “We geloven dat kinderen het beste leren wanneer ze zich goed voelen en zelfverzekerd zijn,” benadrukte Chantal Jansen, leerkracht van groep 5 van de Zonnewijzer.

Vandaag heeft de school laten zien dat kinderen beter kunnen leren en zich prettiger voelen tijdens het buiten rekenen, zelfs in de sneeuw. Door buiten te rekenen, ervaren kinderen plezier en zijn ze tegelijkertijd bezig met hun schoolwerk.