Cultuur, muziek en activiteiten tijdens dag van het park

Zondag 30 juni van 13 tot 17 uur waren er allerlei activiteiten in het Gorechtpark in Hoogezand en kon je ontdekken wat Midden-Groningen te bieden heeft. Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd door Kielzog in samenwerking met Sport en Bewegen Midden-Groningen. Zo kon je verschillende muzikale optredens bewonderen tijdens de Kielzog Karavaan, boogschieten bij handboogvereniging Black Arrow en kanoën bij scoutingvereniging de trappers. Daarnaast waren muziekschool de Notenboom, Bibliotheek Hoogezand en de buurtsportcoaches ook aanwezig met diverse activiteiten.

Het Gorechtpark was dit jaar ingedeeld in drie thema’s; aftrap, avontuur en adrenaline. Je start bij de ‘Aftrap’, die meer gericht is op volwassenen. Onder meer Humanitas en damvereniging Meeden zijn daar te vinden. Vervolgens loop je door naar het ‘Avontuur’, een groot horecaplein met livemuziek en activiteiten voor kinderen. Op het horecaplein vind je een steekijs-kraam, lekkere drankjes en gerechten uit de Javaanse keuken van Langkoeas. Als laatste onderdeel van de looproute kom je uit bij ‘Adrenaline’. Een veld speciaal voor jongeren waar je deel kan nemen aan activiteiten als BMX, abseilen met scoutingvereniging De Trappers, graffiti en hiphop.

“We hopen met deze dag veel gezelligheid te creëren. Daarnaast kampen veel verenigingen met een ernstig leden te kort, wij hopen dat verenigingen op deze dag wat meer publiciteit en aandacht krijgen.” verklaart Jan Blaauw.

Kijk hieronder de video:

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl