De Grote Aletta Vertaalwedstrijd

Op de woensdag voor de voorjaarsvakantie namen alle gymnasiasten van het dr. Aletta Jacobs College Hoogezand deel aan de Grote Aletta Vertaalwedstrijd. Na een paar jaren afwezigheid door Covid kon deze wedstrijd voor de klassen 1 t/m 6 van het gymnasium eindelijk weer worden georganiseerd. Maar nu wel in een nieuw jasje! Waar de leerlingen in eerdere edities individueel een zo mooi mogelijke vertaling moesten produceren, mochten ze dat deze keer in groepjes doen.

Het doel van de vertaalwedstrijd is namelijk om het plezier in het vertalen van Grieks en Latijn te bevorderen, en samenwerken met vrienden maakt een lastige taak altijd leuker. Er heerste dan ook een ontspannen en gezellige sfeer. Elk leerjaar had een Latijnse en/of Griekse tekst op hun eigen niveau, maar alle teksten hadden te maken met de Trojaanse oorlog of de nasleep daarvan.

De winnaars (een groepje uit klas 1-3 en een groepje uit klas 4-6) worden bekendgemaakt op de Gymnasiumdag, die dit jaar op vrijdag 17 maart zal worden gehouden op het Aletta. Foto: Gemaakt door Marije van der Steege, leerkracht Aletta.

Deel naar jouw media!