De Woldvinken zoekt leden

Zangkoor De Woldvinken in Kropswolde is op zoek naar nieuwe leden. Het succesvolle vierstemmige koor telt momenteel 18 leden en zou graag nog nieuwe zangers en zangeressen verwelkomen.

Zangkoor De Woldvinken is opgericht door het echtpaar Geke en Alje Dijkstra. Voor hen is het belangrijkste dat ze mensen blij kunnen maken met hun muziek en dat zij positiviteit uitstralen. Het koor heeft er al verschillende optredens opzitten, zo hebben zij kortgeleden voor het Anker in Hoogezand opgetreden, wat heeft geresulteerd in een opvolgend optreden afgelopen donderdag 9 maart bij Sint Jozef in Sappemeer. Er komen veel enthousiaste reacties op vanuit het publiek.

Geke Dijkstra, bestuurslid en penningmeester van het zangkoor: ‘Wij zijn niet een supergroot koor, want dan raken we het overzicht kwijt. Maar de band van de leden onderling is superleuk. Iedereen is er voor iedereen en helpt elkaar met de kleine dingetjes, dan maakt het zo gezellig’. Alje Dijkstra is de voorzitter van De Woldvinken en geeft aan dat het koor van alle markten thuis is: ‘Wij zingen eigenlijk van alles, zo zingen wij in het Nederlands, Engels, Duits of Gronings. Er worden bijvoorbeeld nummers gezongen van ABBA of The Lion King’. Leden uit het zangkoor mogen ook zelf een lied aandragen die ze graag zouden willen zingen. Onder begeleiding van dirigent Harry Hoppentocht wordt er gekeken of het nummer gezongen kan worden en wordt ervoor gezorgd dat het vierstemmig kan. ‘Hij dirigeert ons niet alleen, maar leert ons ook veel dingen aan’, vertelt Geke Dijkstra.

Het koor repeteert iedere dinsdagavond van 19.30-21.30 uur in het Kropshuus in Kropswolde. Iedereen is welkom om een keer te komen kijken of mee te doen. Wilt u het koor komen versterken? Dan kunt u zich aanmelden via de website www.dewoldvinken.jouwweb.nl. Of bellen naar Geke Dijkstra, 06-40083650.

.

Deel naar jouw media!