Delfzijl: 42st Slikslee wedstrijden succesvol verlopen

De jaarlijkse sliksleewedstrijden zitten er weer op. Zowel deelnemers als de organisatie zijn enthousiast over de nieuwe locatie rechts van het Eemshotel. De kwaliteit van het slik was subliem en zeer toegankelijk, ook voor de kinderen. Het deelnemersveld was dit jaar gevarieerder dan voorgaande jaren. De organisatie ontving niet alleen inschrijvingen uit de DAL gemeenten, het Hogeland, de stad Groningen maar ook vanuit Den Haag en Hongarije was er animo. De leeftijden varieerden van 10 tot 61 jaar en onder prima weersomstandigheden hebben 68 deelnemers gestreden om de felbegeerde slik bokaal.

De jeugd ging als eerste van start. Met veel enthousiasme en vol overgave werd er door de 9 deelnemers gestreden om de eerste prijs, Luca was de snelste, Marco werd 2e en Sven 3e. De organisatie was blij dat de jeugd weer vertegenwoordigd was en hoop dat er volgend jaar meer jeugd zich zal inschrijven. Bij de dames wordt de naam van Vera op de slik bokaal gegrafeerd. Tweede werd Lisanne. Beide dames vonden het te makkelijk en hopen dat er volgend jaar op meer tegenstand. Bij de heren tikte Martin in de finale heat als eerste aan de bel gevolgd door Lex en als derde eindigde Menno. In de categorie estafette ging het team “Phoenix” er met de winst vandoor. Tweede werd het team met de naam “Red Devel” en als derde eindigde komt “Harry ooit nog terug van de camping”. De originaliteit prijs is dit jaar gewonnen door “Frank and the girls”.

De organisatie JCI ‘De Drie Delfzijlen’ is de deelnemers, de sponsoren, de vrijwillige brandweer Delfzijl en de EHBO post dankbaar voor hun inzet. Gezamenlijk was het evenement weer een succes! De opbrengst wordt geschonken aan het Zeeaquarium zodat ze een defibrillator kunnen aanschaffen.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl